„Kreatív város-fenntartható vidék” Kőszeg – Szombathely várostérség KRAFT-alapú területi vizsgálata

 

Rövid összefoglaló

Kőszeg városában nagyszabású fejlesztés következhet be a 2014-2020 közti időszakban, mely alapvetően az ún. KRAFT program nevet viseli, ami nem más, mint egy, a helyi szereplők kreativitására alapozó komplex fejlesztési folyamat és program. Megbízásunk a KRAFT-alapú fejlesztés megalapozására szolgált: a 2013 decemberében kezdődő, és 2014 májusig tartó munkánk célja az volt, hogy egy tanulmány segítségével mutassuk be a Kőszeg-Szombathely várostérség KRAFT-alapú fejlesztési potenciálját.

Az elemzés bemutatta a KRAFT módszertanát, a vizsgált faktorokat, a primer és szekunder elemzések legfőbb következtetéseit. A statisztikai adatok elemzésének segítségével bemutatásra került a Kőszeg-Szombathely várostérség kreativitásra alapozott helyzetértékelése, melyekbe integráltuk a fókuszcsoportos beszélgetések és személyes interjúk rendkívül hasznosnak mutatkozó eredményeit is. A tanulmány végső szakaszában olyan megállapításokat, javaslatokat állítottunk össze, mely segítségével a KRAFT-alapú fejlesztés valóban egy sikeres fejlesztési folyamatot generál, így szolgálva Kőszeg és térsége fejlődését.

 

Megrendelő:

Vasi Könyvjelző Bt. (9730 Kőszeg Bercsényi u. 18.) és a Savaria University Press Alapítvány (9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.)

 

Elkészült anyagok:

„Kreatív város-fenntartható vidék” Kőszeg-Szombathely várostérség KRAFT-alapú területi vizsgálata

Melléklet

 

Tények és adatok

Időtartam: A tanulmányírás időtartama 2013. december – 2014. március 31.