hírek

Politikai szándéknyilatkozat került aláírásra Burgenland és Magyarország között a SMART Pannonia projekt keretében

Politikai nyilatkozatot írt alá Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök arról, hogy infrastrukturális és kulturális beruházásokban a jövőben is együtt kívánnak működni a felek.

 

Az aláírásra 2018. július 11-én került sor, a SMART Pannonia projektpartner Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében Budapesten. Az aláírást megelõzõ kétoldalú megbeszélésen a határon átnyúló együttmûködés aktuális kérdései, kiemelten a közlekedésfejlesztés kerültek megvitatásra.

A megbeszélést követõ sajtótájékoztatón Magyar Levente azt mondta, az öt éve kezdõdött együttmûködés részeként hat új útkapcsolatot építenek ki és egy vasútvonal villamosítása is megkezdõdött, emellett a következõ években 3 új autópálya-kapcsolat jön létre Burgenland és Magyarország között.

Hans Niessl a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy a megállapodás lényege a jövõbeni projektek elõkészítése, ezek között kiemelte a határon átnyúló infrastrukturális programokat, de - mint mondta - új együttmûködési lehetõségeket is megpróbálnak feltárni.

A két ország elõtt álló kihívásokat együtt tudják megoldani, és Ausztria uniós elnökségi ciklusában a regionális együttmûködésekre helyezi majd a hangsúlyt - hangsúlyozta az osztrák politikus.

fotógaléria

további hírek