hírek

BIG AT-HU: Lámatúrával egybekötött nyelvgyakorlás a Hohe Wandon

2018. május 17-én az "Oktatási együttműködések az AT-HU határ régióban - BIG AT-HU" elnevezésű projekt Határon átnyúló iskolai partnerségi programjának keretében mintegy 30 diák a Winzendorf-Muthmannsdorf-i Iskolából valamint a Fertőrákosi Általános Iskolából egy közös élményekkel teli kirándulást tett a Hohe Wandra.

 

A két iskola között a 2017 õszén elkezdõdött iskolai partnerség ezzel a kirándulással folytatódott, melyen 13 diák, Orbánné Kalmár Judit igazgatónõ és két némettanár valamint Palkovits János polgármester vett részt Fertõrákosról. Ernestine Sochurek, Winzendorf polgármesterasszonya, Josef Lafer Hohe Wand település polgármestere valamint Monika Wachlhofer, a Winzendorfi Iskola igazgatónõje, illetve a magyarul tanuló diákok és magyartanáruk köszöntötte a vendégeket, majd a közösen elfogyasztott tízórai után útnak indultak a híres Hohe-Wand-i Natúrpark felé.  

A lámasétáltatással egybekötött lámatúra és a tábortûz melletti sütögetés ebben a csodaszép környezetben óriási élményt jelentett az osztrák és magyar gyermekek számára. A kirándulás ebben a formában a szomszédos országról szerzett ismeretek és tapasztalatok valamint a szomszédos nyelvhasználat és nyelvgyakorlás egy rendkívül élvezhetõ és mozgalmas lehetõségét kínálta.  

A rendezvény az Ausztria-Magyarország 2014-2020 INTERREG V-A Együttmûködési Program támogatásával, az Alsó-ausztriai Tartományi Hivatal Óvodai Osztályának, mint a BIG AT-HU projekt vezetõ partnerének és a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft, mint magyar projektpartner szervezésében és közremûködésével valósult meg.

fotógaléria

további hírek