hírek

Transdanube.Pearls - Szakmai egyeztetõ sorozat indult útjára a a Szigetközben

A Transdanube.Pearls projekt keretében az elsõ mûhelytalálkozó megszervezésére került sor 2018. szeptember 20-án Mosonmagyaróvár városában. A rendezvényen szigetközi települések vezetõi, turisztikai szolgáltatók és szakemberek, illetve területfejlesztési szakemberek vettek részt.

A találkozó célja legfõbb célja az volt, hogy a jelenlevõk megismerhessék a Transdanube.Pearls projekt keretében eddig elért legfõbb eredményeket, illetve áttekintésre kerüljenek a projekt zárásáig hátralevõ 8-9 hónap további feladatai és tevékenységei.

A mûhelytalálkozón résztvevõ szakemberek aktív hozzájárulásának is köszönhetõen érdekes beszélgetésre került sor a Transdanube.Pearls hálózatával kapcsolatosan: kik vehetnek részt a hálózatban? Milyen feltételeknek kell megfelelni? Milyen elõnyökkel, feladatokkal jár a hálózatban való részvétel? E kérdések megválaszolása érdekében áttekintésre kerültek a közös sztenderdek, illetve a hálózat megvalósíthatósági tanulmánya. Polgár Tibor és dr. Petõ Péter egyaránt megosztották tapasztalataikat a találkozó résztvevõivel az Ulm városában idén nyáron megrendezett hálózatmegvalósítási találkozóval kapcsolatosan. Kiemelték, hogy a szomszédos potenciális „Gyöngy” szervezetekkel elkezdõdött a kapcsolatok kiépítése, elindult a párbeszéd, amely a további együttmûködések táptalaját jelenthetik.

Röviden a nemrégiben elkészült Szigetköz Desztináció Turisztikai Stratégia is bemutatásra került, amelynek egyik legfontosabb fókusza a márkaépítés, illetve a határon átnyúló desztinációfejlesztés. Az elõadást követõen a további projektötletek, fejlesztési ötletek, illetve együttmûködési lehetõségek megvitatására is sor került.

A közös munkaebédet követõen a térség fenntartható közlekedési rendszerének fejlesztési lehetõségeinek megvitatására került sor. E célból moderált beszélgetés az EuroVelo 6 felmérésével kapcsolatos elõzetes tapasztalatokra, a tervezett mobilitás központ szolgáltatásaira, illetve a térségi ökomobil-flotta továbbfejlesztési lehetõségeire fókuszált.

fotógaléria

további hírek