hírek

ConnReg AT-HU határon átnyúló kistérségi és lokális hálózatok és kezdeményezések támogatása

Nagy érdeklődés mellett, 50 fő részvételével került megrendezésre 2018. november 6-án Kőszegen a Királyi Városnapon a "Corvin Mátyás és Nyugat-Pannónia-Kőszeg-Bécsújhely-Bécs című emlékülés" elnevezésű rendezvény.

A Connreg AT-HU projekt keretében osztrák-magyar, határon átnyúló kistérségi és lokális hálózatok és kezdeményezések partnerségi találkozóinak, csererendezvényeinek megvalósulását támogatjuk.  

A kõszegi rendezvény Hunyadi Mátyás Kõszegi és Nyugat-pannóniai kötõdéseit tárgyalta, különös tekintettel Mátyás határmenti háborúira, Kõszeg szerepére a magyar Szent Korona visszaszerzésében, valamint Mátyás öröklési törekvéseire. A rendezvény résztvevõit Básthy Béla, Kõszeg alpolgármestere, Miszlivetz Ferenc, a Felsõbbfokú Tanulmányok Intézete, Kõszeg igazgatója és Dr. Lomniczi Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke köszöntötte. Az elõadók között szerepelt többek között Dr. Bariska István, nyugalmazott fõlevéltáros, Werner Glösl, turisztikai és kulturális referens Városszalónakról/Stadtschlaining, Horváth Sándor, néprajzkutató és Erich Göschl , az Osztrák-Magyar Corvinus Kör képviseletében.

A rendezvényen a tolmácsolást a ConnReg AT-HU projekt biztosította.

fotógaléria

további hírek