hírek

Transdanube találkozó

2014. május 14-e és 15-e között került megrendezésre a Transdanube projekt 5. partnertalálkozója a romániai Tulcea városában, mely a Duna-delta közvetlen szomszédságában helyezkedik el.

 

A találkozó elsõ napjának délelõttjén a projekttel kapcsolatos aktuális híreket, tevékenységeket tekintették át a konferencia résztvevõi, majd az ebédet követõen a város Öko-Múzeumába látogattunk el, ahol a Duna-delta kialakulásáról, fejlõdésérõl és különleges flóra-fauna élõvilágáról kaphattunk hasznos információkat. A délután folyamán a Transdanube projekt folytatásának a lehetõségeit vizsgáltuk meg, illetve a fenntartható turizmus és mobilitás 2014-2020 közti idõszakának támogatási lehetõségeit is megismerhettük.

A második nap során a hajókiránduláson vettünk részt, ahol saját szemünkkel is meggyõzõdhettünk a Duna-delta páratlan szépségérõl. A kirándulás mellett is jutott idõ a közös munkára is, hiszen a bilaterális turisztikai csomagok megbeszélésére a hajó fedett részében került sor.

A Transdanube zárókonferenciájára Belgrádban kerül sor 2014. szeptember 8-a és 9-e közt, majd ezt követõen egy kétnapos tanulmányi kirándulás keretében megismerhetjük Kelet-Szerbia kulturális és természeti örökségekben gazdag régióját.

fotógaléria

további hírek