hírek

BIG AT-HU: A dunaszigeti iskolások látogatása Wiener Neustadtban

Az "Oktatási együttműködések az AT-HU határrégióban - BIG AT-HU" projekt keretében indult útjára 2019. május 28-án, Dunaszigetről, a Timaffy Endre Általános Iskola (30 gyermek, 3 kísérőpedagógus) delegációja.

Wiener Neustadtban a Josefstadti általános iskolások (13 gyermek), Katalin Palfi kísérõpedagógus és  Dir. Hermine RÖMER Igazgató Asszony fogadta a magyar vendégeket. A határon átnyúló iskolai partnerségen közel 50 osztrák-magyar gyermek vett részt, melyet a BIG AT-HU projekt tett lehetõvé.

A fogadást, a közös reggelit és az ismerkedést követõen a magyar és osztrák gyermekek megtekintették az egykori domonkosnõvérek kolostorában, ma a  St. Peter an der Speer Múzeumban „A világ mozgásban van” alsó-ausztriai tartományi kiállítást. A kiállítás a Monarchia ipari központjának kereskedelmi kapcsolatait mutatja be. A St. Peter an der Sperr templom lenyûgõzõ tereminstallációja Wiener Neustadt és környéke kiemelkedõ személyiségeit szólaltatja meg.

A múzeumi látogatás végezetével, Igazgató Asszony kalauzolásával rövid sétát tettünk a Városházára, ahol Dr. Christian Stocker Úr, Bécsújhely alpolgármestere és Michael Schnedlitz polgármester-helyettes nagy örömmel várt és köszöntött minket.

A partnerségi esemény következõ és egyben utolsó állomása a Josefstadti Általános Iskola volt, ahol a magyar-osztrák gyermekek és kísérõpedagógusaik közösen elfogyasztották az ebédet, a búcsú elõtt pedig barkácsoltak. Az esõs idõ ellenére a gyermekek és kísérõik is nagyon jól érezték magukat, rengeteg élménnyel gazdagodtak.

     

fotógaléria

további hírek