hírek

Amazon of Europe Bike Trail – Kerékpáros fesztivál

Immár második alkalommal került megrendezésre 2020. szeptember 19-én az Amazon of Europe projekten belül a Kerékpáros Fesztivál, mely során ezúttal az Amazon of Europe Bike Trail útvonal dél- zalai szakaszára látogattunk el.

Az eseményre több mint 50 kerékpáros érkezett Zala megyéből. A kerékpáros túra Letenye városából, a Happy Bike kerékpáros központtól indult el, majd pedig a mintegy 35 km-es kerékpározás során meglátogattuk Murakeresztúr települését, az Új-Zrínyivárat, illetve Őrtiloson a Mura és a Dráva összefolyásának helyszínét is megcsodálhattuk. Murakeresztúron a polgármesteri köszöntő mellett a település templomát, turisztikai szolgáltatóit is jobban megismerhettük, illetve egy sajtótájékoztatón is részt vehettünk, amely során Cseresnyés Péter (országgyűlési képviselő és a Mura Programért felelős kormánybiztos) is számos jó hírrel szolgált a térség kerékpáros turisztikai fejlesztéseivel kapcsolatosan: 2021 a kerékpározás éve lesz Murakeresztúron, illetve másfél milliárd forintból megújul a régóta várterdei összekötés Murakeresztúr és Őrtilos között.

A túra utolsó etapja során az Őrtilos és Murakeresztúr közötti távot vonattal tettük meg, majd Murakeresztúr és Letenye között még ellátogattunk Molnáriba is, ahol a kikötő környékén vártak minket a falu képviselői frissítőkkel.

A mintegy 55 km-es kerékpártúra jól sikerült, a résztvevők jókedvűen tekerték végig az útvonalat.

fotógaléria

további hírek