hírek

EU CYCLE második csoporttalálkozó

2020. december 11-én, az online térben került megszervezésre EU CYCLE projektünk második regionális csoporttalálkozója, ahol a résztvevők a kerékpáros turizmus témájában azonosított jógyakorlatok kapcsán felmerülő kérdéseiket vitatták meg. A COVID-19 világjárvány által előidézett körülmények újszerű felkészülési formákat követelnek meg a partnerektől: mivel a tanulmányutak is az online térbe kerültek, a rendezvények előtt a helyi szereplők – az előadók felkészülését elősegítendő – átbeszélik, illetve összegyűjtik a bemutatandó jógyakorlatokhoz fűződő kérdéseiket.

Polgár Tibor, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. stratégiai igazgatója a találkozó indításáként megosztotta a résztvevőkkel az EU CYCLE projekt aktuális helyzetét, beleértve, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel milyen intézkedéseket hoztak az eredményes megvalósulás érdekében.

Ezt követően a három jógyakorlathoz kapcsolódó csoportmunka következett:

  • Kerékpárút a Puglia akvadukton;
  • Fenttartható közlekedés a EuroVelo13 mentén – a Vasfüggöny kerékpárút;
  • Krka Bike: 470 km kerékpáros útvonal a horvát Krka Nemzeti Park területén.

A beszélgetés során számos kérdés fogalmazódott meg a résztvevőkben: mi ösztönöz egy nemzeti parkot kerékpáros szolgáltatások és termékek fejlesztésére? Milyen módon lehet ezt üzemeltetni? A különböző példák milyen formában kerültek finanszírozásra? Hogyan lehet a látogatókat „irányítani”? Mi a helyzet az eredmények mérésével?

A jógyakorlatok átbeszélését követően a résztevők betekintést nyerhettek a partnerszervezetek legújabb kerékpáros fejlesztéseibe: Németh Béla, a GYSEV Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt. projektmenedzsere összefoglalta a a B+R kapacitások kapcsán folyamatban lévő bővítéséket, valamint további turisztikai célú fejlesztéseket, terveket is ismertetett. Sali Bernadett, a Vas Megyei Önkormányzat projektmenedzsere pedig az Interreg V-A AT-HU VeloRegio projekt során elért eredményeket mutatta be röviden.

Zárszóként a résztvevők kifejezték reményüket, hogy az elmúlt évek során kialakult, kialakított sikeres együttműködés mind régiós, mind nemzeti szinten folytatódhat, s ennek a közös munkának az eredményességéhez az EU CYCLE projekt továbbra is hozzájárul.

Screenshot of the second stakeholder group meeting

Weboldal: http://www.interregeurope.eu/eucycle/

Az EU CYCLE projekt az INTERREG Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

fotógaléria

további hírek