hírek

EDUCORB extended_Negyedik határon átnyúló óvoda-iskola hálózati találkozó_Fertõszentmiklós, Fertõszéplak, Hegykõ, Petõháza, 2014. április 2.

Osztrák és magyar óvodai és iskolai intézményvezetõk találkoztak Fertõszentmiklóson az EDUCORB extended projekt keretében megrendezésre került hálózati találkozón.

 

A rendezvény programja a Bezerédj Amália Óvoda és Bölcsõdében indult, ahol Varga Bernadett, német nyelvi óvodapedagógus jáltal vezetett játékos német nyelvi foglalkozást tekinthettek meg a résztvevõk.

A résztvevõket Kalmár Erika, Fertõszentmiklós alpoplgármestere köszöntötte, aki Fertõszentmiklós oktatásáról beszélt.

A rendezvény szakmai fókusza - a korábbi szakmai találkozókon felmerült igények alapján - a nyelvi tehetséggondozás volt. Az elõadók, a tématerület két neves szakértõje, Dr. habil Bodnár Gabriella PhD egyetemi docens, igazgató, a Nyugat-magyarországi Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Karának, Humántudományi Kutatóközpontjából, és Babai Zsófia, adjunktus, a Nyugat-magyarországi Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Karának, Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Tanszékérõl voltak.

"Gyermek és serdülõkorban a tehetség olyan pszichológiai és testi adottságokat jelent, melyek lehetõvé teszik a tanulóévekben kiemelkedõ ismeretelsajátítást és teljesítményt, felnõttkorban pedig magas szintû teljesítményt, alkotást.„ (Feldhausen)

Az EDUCORB extended projekt keretében a Sopron-Fertõd kistérségben mûködõ korai nyelvfejlesztési modell tudományos kísérésének eredményérõl dr. Karaszi Andrea, a Borostyán Kft. cégvezetõje ismertette az érdeklõdõket.

fotógaléria

további hírek