hírek

BIG_inn AT-HU: MTMI* csomagok átadása

Az MTMI - matematika, természettudományok, műszaki és informatika – tantárgyak elsajátítását támogató demonstrációs csomagokat adtunk át ma a BIG_inn AT-HU projekt keretében Szombathelyen, az ELTE Savaria Regionális Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központban és Nagykanizsán a Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskolában. A Szombathelyen, Nagykanizsán és Sopronban átadott egy-egy csomag révén látványosan és egyben nyelvérzékeny módon történhet meg ezen természettudományos tárgyak oktatása, egyaránt elősegítve a tanulók nyelvi fejlesztését és természettudományi érdeklődésük felkeltését.

A Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. projektpartnere, a Bécsi Városi Iskolatanács, Európa Iroda az INTERREG V-A BIG_inn AT-HU projekt keretén belül ausztriai és magyarországi iskolák számára összeállított MTMI-csomagokat biztosít. Az Európa Iroda az iskolák szakértőivel közösen jól meghatározott súlypontok mentén olyan csomagokat állított össze, amelyek kifejezetten az MTMI - matematika, természettudományok, műszaki és informatika – tantárgyak elsajátítását segítik elő. Így a tanárok a jövőben érthetően és nyelvérzékeny módon közvetíthetik ezekre a tantárgyakra vonatkozó ismereteket a tanulók számára. A részt vevő iskolák számára így az ismeretátadás a jövőben ezekkel a jó minőségű felszerelésekkel végzett kísérleteken és szemléltető feladatokon keresztül könnyebb lesz. A felszerelések használata innovatív, nyelvérzékeny megközelítéssel segíti majd a nyelvtanulást is. Az Európa Iroda konkrét célja volt, hogy az EU által finanszírozott projektekből a lehető legtöbbet maguk az iskolák profitáljanak, ezért külön hangsúlyt fektettek arra, hogy ezeket a csomagokat optimálisan és változatosan állítsák össze. A cél az, hogy a tanórákon széles kínálat álljon rendelkezésre, legyenek olyan felszerelések és eszközök a tanárok kezében, amelyekkel célzottan és látványosan mutathatják be az osztályaiknak a MTMI-tantárgyakat. Így segítve mindenekelőtt a MTMI iránti érdeklődés felkeltését és az ismeretátadás hatékonyságát. 

A csomagok elhelyezését a fent említett központokban valósítottuk meg, melyek koordinációs szerepe, valamint kiterjedt intézményi hálózata lehetővé teszi, hogy minél több iskola hozzájusson, és használhassa a projekt által biztosított felszerelést.

*MTMI - matematika, informatika, természettudományok és technikai (műszaki) tantárgyak

https://www.srpszkk.hu/hireink/tanitast-segito-fejleszto-es-kiserleti-eszkozoket-kaptunk-a-big-inn-at-hu-projekt-kereteben

https://zalakocka.hu/kanizsa/2022/12/03/tanulast-tamogato-eszkozoket-kapott-a-zrinyi/

https://www.zaol.hu/helyi-kozelet/2022/12/tanulast-tamogato-eszkozoket-kapott-a-zrinyi-iskola-nagykanizsan

fotógaléria

további hírek