hírek

Lezárult az EUHRENET projekt

Helyi önkormányzatok, aktív helyi közösségek és emberi jogi megközelítés - de mindezek hogyan is erősíthetik egymást? E kérdésre kereste a választ a CERV európai uniós program keretében megvalósuló EUHRENET projektünk.

Emberi Jogok Európai Városi Hálózata (EUHRENET) kidolgozott egy sor szakpolitikai ajánlást, kiegészítve azt a gyakorlati útmutatást, miképp működjön úgy egy város, hogy elfogadja az emberi jogokat a helyi vezetés irányadó normájaként. Az emberi jogok kultúrájának helyi szintű előmozdítása, a polgármesterek és a helyi közigazgatás támogatása az emberi jogok munkájukba történő integrálásában, a jogtulajdonosok részvételének növelése, valamint a civil társadalommal, a tudományos élet szereplőivel és a magánszektor szereplőivel való hálózatépítés és együttműködés ösztönzése. Az EUHRENET szakpolitikai ajánlásai hét transznacionális online és személyes találkozón, valamint a partnerországok helyi eseményein (viták, műhelytalálkozók, kerekasztal-beszélgetések) alapulnak. 2022 szeptembere és 2023 szeptembere között 12 uniós ország politikai döntéshozóival, tisztviselőivel és a civil társadalom tagjaival találkoztak a partnerek.

A szakpolitikai ajánlást ide kattintva töltheti le. 

A kiadvány tartalmáért kizárólag az EUHRENET projektpartnerség felel, és nem tükrözi feltétlenül az Európai Bizottság álláspontját vagy véleményét.

fotógaléria

további hírek