hírek

EDUCORB extended_Osztrák és magyar diákok találkoztak a Kámoni Arborétumban egy közös projektnap eltöltésére_2013. június 10.

Közel 60 felsõ tagozatos diák érkezett június 10-én Szombathelyre, a Kámoni Arborétumba, az alsó-ausztriai Industrieviertel térségbõl és a Nyugat-Dunántúlról. Az EDUCORB extended projekt keretében a Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. egy magyar és német nyelven folyó közös, eseménydús projektnapra hívta a diákokat és kísérõ tanáraikat, hogy közös játékok, csapatépítõ- és nyelvi verseny során tesztelhessék nyelvtudásukat.

 

Az osztrák és magyar diákokból alakított vegyes csapatok a napi program állította kihívások során összekovácsolódtak, és egyre szabadabban használták élõ nyelvi környezetben is az iskolapadban elsajátított nyelvtudást.

A rendezvény célja épp ez volt. Motíválni a diákokat, hogy akarják és tudják is használni a tanult nyelvet. Érezzék, hogy a nyelvtudás, az önmagunk megértetése egy idegen nyelvû emberrel érték. Reméljük, hogy a diákok olyan pozitív élményekkel és tapasztalatokkal tértek haza, melyek kihatnak a jövõbeni szomszédos nyelvvel való kapcsulatukra, és sokak számára talán rávilágított és ezzel kellõ motívációt adott a szomszédos idegennyelv tanulásához.

fotógaléria

további hírek