hírek

Clusterix 2.0 - Partnertalálkozó és klaszterkonferencia Bukarest városában

2017. november 21-23. között Bukarestben került megrendezésre a Clusterix 2.0 projekt partnertalálkozója – összhangban a hatodik Román Nemzeti Klaszterkonferenciával.

A Clusterix 2.0 partnereinek képviselõi Bukarest városában

 

A Clusterix 2.0 projekt keretében megrendezett hatodik partnertalálkozó helyszíne Bukarest (Románia) városa volt, a partnerséget az INMA és az Észak-Kelet Romániai Fejlesztési Ügynökség látták vendégül 2017. november 20-23. között. A Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. részérõl Körmendy Gál projektmenedzser és Deák Máté pénzügyi menedzser vett részt a találkozón, míg a Nemzetgazdasági Minisztériumot Keller Péter (Nemzetközi és Klaszter Osztály) képviselte.

A partnertalálkozó során további nemzetközi jógyakorlatokat ismerhettek meg a résztvevõk, illetve a Clusterix 2.0 projekt aktuális projektmenedzsment és kommunikációs feladatai kerültek megvitatásra. A találkozón egy mûhelymunka keretében kijelölésre került az a 6 fõ téma, amely alapján a partnerség elkezdi a tematikus csoportmunkát. A találkozón az is biztossá vált, hogy a következõ partnertalálkozó 2018. február 27-e és 2018. március 1-e között Magyarországon kerül megrendezésre.

2017. november 22-23. között került megrendezésre a kétnapos Román Nemzeti Klaszterkonferencia, ahol számos európai klaszterszakértõ tartott elõadást vagy vett részt panelbeszélgetésen – köztük a Clusterix 2.0 projektpartnerei is. Keller Péter az NGM képviseletében a hazai klaszterfolyamatokat mutatta be (hazai támogatási rendszer ismertetése, klaszterakkreditáció), míg Körmendy Gál az ún. „Business Driven Innovation” c. panelbeszélgetésen vett részt, mint nemzetközi klaszterszakértõ.

A második napon a Duna-Régió klaszterfolyamatait ismerhettük meg részletesebben: a program elsõ felében a Duna Transznacionális Program klaszterekkel kapcsolatos tevékenységei kerültek bemutatásra, majd pedig számos projektkezdeményezés került ismertetésre a projektek gazdái által, így lehetõséget nyújtva az új együttmûködések kialakítására, közös tevékenységek harmonizálására.

fotógaléria

további hírek