hírek

CLUSTERIX2.0 negyedik partnertalálkozó

A Clusterix 2.0 projekt keretében megrendezett negyedik partnertalálkozó helyszíne Brüsszel és Gent Belgium) városai voltak, a partnerséget a flandriai Innovation & Entrepreneurship látta vendégül 2017. február 14-16 között. A találkozón a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. részérõl Körmendy Gál projektmenedzser és Deák Máté pénzügyi menedzser vett részt a találkozón, míg a Nemzetgazdasági Minisztériumot Keller Péter (Nemzetközi és Klaszter Osztály, Fõosztályvezetõ-helyettes) képviselte.

Az elsõ délután a köszöntõket és a partnertalálkozóval kapcsolatos rövid információkat követõen két belga és egy francia jó gyakorlattal ismerkedhettek meg a találkozó résztvevõi.  A második napon került sor a projekt irányító ülésére, mely során a vezetõpartner összegezte a projekt tevékenységeinek aktuális, valamint tervezett státuszát: információkat kaptunk a partnerektõl kapott jelentések alapján összeállított projekt jelentésrõl, a 2. elszámoláshoz köthetõ aktuális útmutatásokat, az aktuális kommunikációs tevékenységekrõl (melyekrõl Körmendy Gál tartott elõadást), illetve a különbözõ projekten belüli eseményekrõl (pl. a következõ meeting-ek tervezett dátumainak átbeszélése, Skype-meeting egyeztetése). Ezt követõen egy study visit-re került sor, mely során látogatást tehettünk a Flanders Food klaszterhez, és részletesebben is megismerhettük a klaszter infraastrukturális bázisát, illetve a részletesebben is megismerkedhettünk a Smart Digital Farming kezdeményezéssel is. A délután során Gent városában megismerkedhettünk a flandriai Strategic Initiative Materials klaszter kezdeményezéseivel, aktuális innovációs témájú tevékenységeivel. Az elõadás és a körbevezetést követõen Harald Bleier az Alsó-Ausztriai RTI programról, mint jó gyakorlatról tartott részletes és áttekintõ elõadást.

A partnertalálkozó utolsó napján további két jó gyakorlatot ismerhettünk meg: elõször Keller Péter (NGM) tartott elõadást a hazai klaszterek akkreditációs rendszerérõl, melyben bemutatta a hazai klaszterek helyzetét, korábbi támogatási szisztémákat, a jelenlegi támogatás rendszerét és az éppen aktuális kihívásokat. A magyar oldali elõadást követõen egy belga jó gyakorlatot ismerhettek meg a találkozó résztvevõi, majd egy rövid, a három nap eseményeit összefoglaló áttekintõ beszélgetésre került sor.

Több információ a projekt honlapján.

fotógaléria

további hírek