hírek

Eurovelo 13 - Vasfüggöny Kerékpárút mobilalkalmazás hivatalos indulása

Egy új alkalmazás indult el okostelefonokra és tabletekre, mely segítségével az emberek megtervezhetik az Eurovelo 13 – Iron Curtain Trail útvonalukat kerékpározáskor. Az út ösztönzi az embereket, hogy felderítsék és megismerjék a korábbi országhatárt, ami majd fél évszázadig keletre és nyugatra osztotta Európát.

Az új EuroVelo 13 – Iron Curtain Trail alkalmazás elérhetõ Androidra és IOS-re, illetve lefedi a legfejlettebb szakaszokat Lettországtól a magyar-osztrák határig. A Vasfüggöny útvonal áttekintésérõl elérhetõek általa honlapok, melyeken részletesebb információkat találunk az egyes országokról vagy régiókról. Az alkalmazás tartalmaz egy interaktív térképet, amely mutatja az egyes országok útjainak jelenlegi fejlettségi szintjét, domborzati képét minden szakaszon és az útközben fellelhetõ fõbb nevezetességeket. Az alkalmazás része egy jutalmazási rendszer is, aminek a keretében az utazók pontokat kapnak, ha bejelentkeznek azoknál a nevezetességeknél, amik kapcsolódnak az út témájához, illetve megoszthatják a barátaikkal, családjukkal, hogy teljesítették az út egy részét.

Az applikáció az Európai Bizottság támogatásával az ICTE projekt keretein belül került kifejlesztésre és a projektzáró konferencián mutatták be a nagyközönségnek 2017. április 27-én, csütörtökön Sopronban – közel az EuroVelo 13-as úthoz.

Az EuroVelo 13 keresztülhalad számos nemzeti parkon és lenyûgözõ szépségû tájon, melyen érdekes növény- és állatvilág található meg, mivel a határterület az emberek számára évtizedekig hozzáférhetetlen terület volt. Az útvonalhoz számos épület, mûemlék, múzeum és rendezvény is kapcsolódik, amik emlékeztetnek minket a megosztott Európa történelmére és ezen keresztül a végsõ békés „bársonyos” forradalomra.

A Vasfüggöny Útvonal az EuroVelo és az európai bicikliút hálózat részét képezi, melynek célja, hogy kapcsolódjon a kontinenst keresztülszelõ 15 bicikliút hálózatához. Az utakat a biciklis turisták valamint a helyi közösségek a napi szintû közlekedésre használják. Az EuroVelo bicikliutak a turizmusnak és a közlekedésnek rendkívüli módon fenntartható formái, amik szorosan összekapcsolódnak a tömegközlekedéssel.

Az ICTE (The Iron Curtain Trail Experience) projekt a DG ENTR COSME Programjából került társfinanszírozásra. A projekt partnereket hozott a szakértõk közül, a privát szférából és a kerékpáros turizmus területérõl a célrégióban. Az alkalmazás jelenlegi verziója leginkább az útszakaszok legfejlettebb részeire koncentrál Lettország és a magyar - osztrák határ között. A tervek szerint bõvül az alkalmazás lefedettsége a többi szakasz fejlesztésével párhuzamosan.

 

Az alkalmazás letölthetõ:

Androidra:

Töltse le most a Play Áruházból

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.bse.eurovelo13&hl=en 

Apple IOS-re

https://itunes.apple.com/us/app/eurovelo-13/id1196669689?l=fr&ls=1&mt=8

 

További Információk:

www.eurovelo13

Bemutató videó:

https://youtu.be/5faVo6dZ58A

 

Fényképek:

https://flic.kr/s/aHskUyRiu9

Szerzõi jogok: www.EuroVelo13.com

 

Elérhetõség:

eurovelo@ecf.com / 0032 2 8085877

delinke.bejczy@westpannon.hu / 0036 30 4888974

fotógaléria

további hírek