hírek

ICTE zárókonferencia

2017. április 27-én került sor a soproni Pannonia Hotelben az Európai Bizottság COSME programja által támogatott Iron Curtain Trail Experience projekt zárókonferenciájára.

A konferencia elsõ részében a projekt vezetõpartnere adott részletes tájékoztatást a projektben elért legfõbb eredményekrõl, kihívásokról és azok megoldásairól, továbbá a projektben keretében elkészített promóciós videót is megtekinthettük. A projekt keretében egy telefonos applikáció is elkészült, amelyet az EuroVelo 13 északi szakaszán lehet használni a felhasználók számára – természetesen az applikáció részletes mûködését és funkcióit is megismerhettük.

Az applikációról részletes információk az alábbi linken elérhetõk:

https://westpannon.hu/hu/hirek/eurovelo-13--vasfuggony-kerekparut-mobilalkalmazas-hivatalos-indulasa-

A konferencia második részében a hazai és nemzetközi kerékpáros fejlesztésekért felelõs személyek prezentációja következett. Az elõadók között volt Révész Máriusz Kerékpározás és Aktív Kikapcsolódásért felelõs kormánybiztos úr, aki a magyar oldali kerékpáros fejlesztéseket és kormányzati törekvéseket valamint a jövõbeli fejlesztés fókuszait mutatta be. A nemzetközi kerékpáros hálózat fejlesztési törekvéseit az Európai Kerékpáros Szövetség képviselõje, Bodor Ádám prezentálta, majd a Magyarországgal határos osztrák és szlovák oldali EuroVelo kezdeményezéseket is megismerhettük Christian Weinberger (Felsõ-Ausztria) és Peter Klucka (Szlovákia) nemzeti kerékpáros és EuroVelo koordinátoroknak köszönhetõen.

A Nyugat-Dunántúli Régió kerékpáros és aktív turisztikai fejlesztési elképzeléseit a magyar megyék részérõl Németh Zoltán (Gyõr-Moson-Sopron megyei közgyûlés elnöke), dr. Kondora Bálint (Vas megyei közgyûlés alelnöke) és Pácsonyi Imre (Zala megyei közgyûlés alelnöke) mutatta be részletesen egy-egy prezentáció keretében. A burgenlandi fejlesztési elképzeléseket Hannes Klein, a tartomány kerékpáros koordinátora ismertette.

fotógaléria

további hírek