hírek

IronCurtainCycling - Lezárult a projekt alapját képezõ GPS felmérés

Az ICC projekthez kapcsolódó felmérés érintette az összes projektpartner területét, a partnerség olyan átkötõ utak felmérését és kitáblázását tervezték meg, amelyek a kerékpáros turista számára bejárhatóvá teszik a környék nevezetességeit, és információkkal látják el ezekkel kapcsolatban.

 

A partnerség számára mindazonáltal kihívás volt, hogy rögtön a projekt elsõ idõszakában kijelöljék az útvonalakat, mert a különbözõ partnereknél már korábban is létezõ, külön-külön kiépített kerékpáros hálózatok egymásba integrálása – és ilyen formában kiegészítése is – egyeztetéseket igényelt, így a projekttalálkozók során kristályosodtak ki végleges formában. Az EuroVelo 13 Vasfüggöny-kerékpárúthoz kapcsolódó tematikus útvonalak, amelyek le- és visszacsatlakozási lehetõséget biztosítanak a kerékpáros turista számára az EuroVelo-útvonal mint kerékpáros gerincút mentén. Így a GPS-felmérés módszerét az egyeztetésekhez igazítottuk, és két autós GPS-felmérést végeztünk el, szükség esetén gyalogos vagy kerékpáros kiegészítéssel:

1. 2017. szeptember 25-28. között a Vas megye és Zala megye által megadott útvonalakat, valamint a szlovén partnerek által megadott korábbi és újabb EuroVelo13-nyomvonalat térképeztük fel;

2. 2018. február 25-27. között a partnertalálkozók utáni véglegesítés után – amennyire az idõjárás engedte – a magyarországi partnerek által kiegészített útvonalak és a szlovéniai partnerek által véglegesített utak bejárására és felmérésére került sor.

fotógaléria

további hírek