projektek

KRAFT

„Kreatív város-fenntartható vidék” Kõszeg – Szombathely várostérség KRAFT-alapú területi vizsgálata

 

Rövid összefoglaló

Kõszeg városában nagyszabású fejlesztés következhet be a 2014-2020 közti idõszakban, mely alapvetõen az ún. KRAFT program nevet viseli, ami nem más, mint egy, a helyi szereplõk kreativitására alapozó komplex fejlesztési folyamat és program. Megbízásunk a KRAFT-alapú fejlesztés megalapozására szolgált: a 2013 decemberében kezdõdõ, és 2014 májusig tartó munkánk célja az volt, hogy egy tanulmány segítségével mutassuk be a Kõszeg-Szombathely várostérség KRAFT-alapú fejlesztési potenciálját.

Az elemzés bemutatta a KRAFT módszertanát, a vizsgált faktorokat, a primer és szekunder elemzések legfõbb következtetéseit. A statisztikai adatok elemzésének segítségével bemutatásra került a Kõszeg-Szombathely várostérség kreativitásra alapozott helyzetértékelése, melyekbe integráltuk a fókuszcsoportos beszélgetések és személyes interjúk rendkívül hasznosnak mutatkozó eredményeit is. A tanulmány végsõ szakaszában olyan megállapításokat, javaslatokat állítottunk össze, mely segítségével a KRAFT-alapú fejlesztés valóban egy sikeres fejlesztési folyamatot generál, így szolgálva Kõszeg és térsége fejlõdését.

 

Megrendelõ:

Vasi Könyvjelzõ Bt. (9730 Kõszeg Bercsényi u. 18.) és a Savaria University Press Alapítvány (9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.)

 

Elkészült anyagok:

„Kreatív város-fenntartható vidék” Kõszeg-Szombathely várostérség KRAFT-alapú területi vizsgálata

Melléklet

 

Tények és adatok

Idõtartam: A tanulmányírás idõtartama 2013. december – 2014. március 31.