hírek

Inno Indusrty - Kick off meeting Dobovában

2019. szeptember 3. és 4. között került megrendezésre az Inno Industry -Improving innovation delivery of policies within 4.0 industry in Europe; projekt nyitókonferenciája Dobovában (Szlovéniában). A partnerséget a pályázat vezető partnere, Posavje Regionális Fejlesztési Ügynökség látta vendégül. A konferencián 10 ország résztvevője vitatta meg a klaszterek fejlesztési lehetőségeit az Ipar 4.0 témában.

 

 

A partnertalálkozó a partnerek elõadásaival kezdõdött, amelyeket a vezetõ partner képviselõi Natasa Sterban Bezjak, Stasha Franko és Manuela Bojnec tartottak. Ismertették a program szabályait, jogalapjait, valamint a projekttevékenységeket és végrehajtásuk ütemezését.

A konferencia második napja a gyakorlati munka elvégzésére irányult.  A partnerek bemutatták az Ipar 4.0 és klaszterek jelenlegi helyzetét az egyes partnerrégiókban. Az elõadásokat egy workshop követte, ahol megvitatták a projekt politikai eszközeinek fõ céljait és jellemzõit, valamint azok fejlesztésének lehetõségeit a klaszterek és az Ipar 4.0 területén.

A következõ hónapban Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. regionális mûhelytalálkozót szervez, ahová a magyarországi klaszter szakértõit ​​és érdekelt feleit hívják meg, hogy megvitassák a magyar Ipar 4.0 és klaszterek jelenlegi helyzetét. A mûhelytalálkozó megbeszélésének eredményének alapján fog megkezdõdni a stratégiaalkotás folyamata ezen területen.

Bõvebb információk a projektrõl: https://www.interregeurope.eu/innoindustry/

 

 

 

fotógaléria

további hírek

Amazon of Europe Bike Trail - Szakértõi mûhelytalálkozó Lenti városában

Az Amazon of Europe Bike Trail projekt keretében 2018. december 11-én, egy napos mûhelytalálkozó került m…

ARTISTIC - Hogy mûködik a crowdfunding / közösségi finanszírozás?

Szeretettel meghívjuk Önt és Kollégáit 2019. május 31-én, a szombathelyi Herényiek Házában tartandó rende…

ARTISTIC: Online rendezvény meghívó

Szeretettel meghívjuk Önöket a 2020. május 14-én délelõtt tartandó online elõadásunkra, ahol az Interreg …

Transdanube találkozó

2014. május 14-e és 15-e között került megrendezésre a Transdanube projekt 5. partnertalálkozója a románi…